Cursus: Childhood in the digital age

Deze online cursus kwam ik tegen op de site van FutureLearn, nadat ik van mijn leraar, Marien de Bakker, te horen kreeg over deze site. Ik heb een passie voor technologie en educatie dus dit leek mij de perfecte cursus voor mij.

In deze online cursus heb ik geleerd wat de voordelen, nadelen en mogelijkheden zijn van technologie in het leven van kinderen. Er werd gekeken naar het verschil tussen het digitale leven en het “echte” leven, naar sociale zaken zoals vriendschappen en online identiteiten, sms-taal, video games en technologie in het onderwijs.

Ook zaken zoals programmeren voor basisschoolkinderen en Het goede doel One Billion (https://onebillion.org/about) inspireerde me enorm. Ze werken in Malwie aan beter wiskundeonderwijs. De klassen zijn enorm groot en het onderwijs slecht door het gebrek aan leerkrachten en materiaal. Het goede doel zorgt ervoor dat er een aantal tablets met de app One Billion op de school komt. Een kleine groep kinderen (rond de 15 tot 20) krijgt dan elke dag voor een half uur, een wiskunde leraar en een tablet helemaal voor zichzelf. de scores van de leerlingen gingen enorm vooruit met deze simpele app. De app werd later gebruikt voor een test in Engeland, met de verwachting dat het niet veel uitmaakt aangezien er genoeg leraren zijn. Het niveau van de leerlingen ging echter in 6 weken 12 tot 18 maanden vooruit. Een enorme verbetering dus. In de cursus wordt daarna uitgelegd waarom dit zo goed werkt (onmiddellijke feedback).

Ik vond de cursus erg interessant en heb er altijd met veel plezier aan gewerkt en ik raad hem dan ook zeker aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s