Mijn opleiding: Geo Media and Design

Ik wil graag wat vertellen over mijn opleiding. Ik studeer Geo Media and Design. Dit is een nieuwe opleiding, in het voorjaar van 2016 zullen de eerste studenten afstuderen. Ik zit momenteel in mijn 2e jaar. De studie volg ik aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Geo… wattus?
Om uit te leggen wat ik nou eigenlijk studeer, pak ik de naam van de opleiding er weer bij.
Geo staat voor fysische en sociale geografie en het maken van digitale en interactieve kaarten met bijvoorbeeld de software van Esri.
Media staat voor het ontwikkelen van websites en applicaties.
Design komt tot uiting bij de twee bovenstaande onderwerpen, bij de opmaak van kaarten en websites bijvoorbeeld. Design staat ook voor het maken van infographics en het verzorgen van de opmaak voor een artikel in een tijdschrift.

Afwisseling
In mijn opleiding ben ik dus erg breed bezig met diverse zaken. Ik leer over vulkanen tot programmeren en die afwisseling vind ik geweldig. De ene dag kan ik de hele dag achter de computer zitten, uitzoekend hoe ik die kaart goed kan krijgen en een andere dag krijg ik lessen over stenen en bodemkunde.

Stage
Tijdens deze opleiding loop ik drie keer stage, waarvan een verplicht in het buitenland. Daarnaast heb ik ook een minor van 15 EC, ofwel een kwart van een schooljaar. Mijn eerste stage heb ik gedaan bij de educatieve uitgeverij Zwijsen.

Passie
Mijn passie voor onderwijs en online leren komt in deze opleiding niet zo sterk tot zijn recht en daarom richt ik mijn stages en cursussen in mijn vrije tijd op dat onderwerp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s