Quizlet.com – de perfecte oefensite

Schermafdruk 2015-09-19 15.42.08

Momenteel loop ik stage en heb ik Quizlet niet nodig, maar in het verleden kon ik niet zonder! Ik heb het gebruikt voor het leren van begrippen en vocabulaire maar ook voor wolken en klimaat systemen. Vooral op de middelbare school heeft het me enorm geholpen om de grote hoeveelheid begrippen van maatschappijwetenschappen in mijn hoofd te krijgen.

Hoe het werkt
Klinkt geweldig toch? De site werkt enorm goed, je voert zelf de informatie in de je moet leren, in twee kolommen. Je kan afbeeldingen toevoegen en informatie van andere mensen gemakkelijk hergebruiken. Daarna kan je op verschillende manieren oefenen. Ik raad je aan deze gewoon uit te proberen, uitleggen word ingewikkeld. Er zijn 2 spelletjes, “Scatter” en “Space race”. Er is zelfs een mogelijkheid om een toets samen te stellen en deze online te maken (of uit te printen). De begrippenlijsten kan je ook uitprinten en overal mee naartoe nemen maar er zijn ook mobiele apps voor android en iOS.

Individueel
Zelf heb ik Quizlet altijd individueel gebruikt, ik voerde zelf de te oefenen stof in en kon deze zo gemakkelijk leren. Het invoeren van de stof zorgde er zelfs al voor dat ik er wat van leerde. Soms deelde ik mijn begrippenlijsten met klasgenoten.

Leerkrachten
Je kan echter ook als leerkracht een “klas” aanmaken en je leerlingen daaraan toevoegen. Je maakt dan eenmalig de lijsten aan, en elk jaar kan je deze hergebruiken. Aan het begin van het jaar vervang je alleen de oude leerlingen met de nieuwe en ben je weer klaar om te beginnen.

Je krijgt een overzicht van hoe ver je leerlingen zijn met de stof, hoe vaak ze geoefend hebben en wat ze geoefend hebben. Quizlet heeft zelf in een blogpost helemaal uitgelegd wat de nieuwste functies zijn voor leerkrachten. Een overzicht van alle mogelijkheden voor leerkrachten hebben ze ook.

Quizlet is gratis te gebruiken, zoals ik doe, maar de betaalde optie geeft echt goede extra’s. Voor ongeveer 22 euro per jaar heb je als leerkracht hier al toegang tot.

Waarom
Quizlet werkt zo goed omdat leerlingen interactief bezig kunnen zijn met de stof en omdat er zeker gamification wordt toegepast. Bij de spelletjes kan je tegen je klasgenoten of jezelf racen om zo snel mogelijk alles goed te beantwoorden. Dit is zeer motiverend.

Voorbeelden
Quizlet wordt overal op de wereld al gebruikt en er zijn vele voorbeelden van hoe je het kan gebruiken. Laat mij hieronder bij de reacties weten hoe jij het gebruikt!

2 gedachtes over “Quizlet.com – de perfecte oefensite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s