Op zoek naar een vervolgopleiding

Ik ben leergierig. Altijd blijven leren en gemotiveerd zijn om dit te doen hoort bij mij. Daarom denk ik ook veel aan een vervolgopleiding. Mijn huidige opleiding vind ik geweldig maar het past maar bij een deel van mij passie en interesses. Ik wil meer weten over onderwijs, hoe kinderen en studenten leren en welke middelen ze daar bij kunnen helpen. En dan vooral ook hoe ik die middelen het beste kan maken.

Het lijkt me geweldig om later advies te kunnen geven aan scholen een leerkrachten over hoe ze technologie het beste kunnen implementeren in hun onderwijs of om passende leermiddelen te ontwikkelen. Hierbij denk ik aan werken bij een educatieve uitgeverij of aan het maken van digitale en interactieve excursiehandleidingen.

Ik krijgt telkens meer door dat ik deze dromen niet kan bereiken met alleen deze opleiding. Daarom ben ik op zoek naar verschillende opties om mijn kennis te vergroten op het gebied van onderwijs en leren.

Op het moment heb ik deze opties in mijn hooft:

 • Minor Ed labs(incl. stage) = half jaar tijdens huidige opleiding
  Als dit mogelijk is tijdens mijn studie (de periode die ik van school uit krijg voor een minor is een kwart jaar) ga ik dit zeker doen. Tijdens deze minor staat het leren ontwerpen in combinatie met technologie centraal. aangezien er een stage aanwezig is in de minor is, is er misschien een mogelijkheid dat ik dat kan doen in plaats van de stage vanuit mijn opleiding.
 • Eenjarige WO master Educational Science and Technologypre-master = totaal 1.5 jaar
  Momenteel lijkt me dit de beste optie om te gaan doen na mijn huidige opleiding. Ik vind het belangrijk dat er gekeken word naar technologie en dat gebeurt gelukkig in deze opleiding. Daarnaast wordt er veel gekeken naar hoe kinderen en volwassenen leren. Een ander groot onderdeel van de opleiding gaat over het ontwikkelen van materialen voor kinderen en volwassenen. De master is te volgen bij de Universiteit van Twente en dat is fijn aangezien ik oorspronkelijk uit Deventer woon en ik dan weer dichter bij familie en vrienden ben.
  Er is een mogelijkheid om de pre-master als minor tijdens mijn huidige studie te doen, om zo sneller klaar te zijn en geld te besparen. Ook dan moet dit mogelijk zijn vanuit mijn huidige studie aangezien ik een minor van een kwart jaar heb. Ik vermoed dat dit niet kan omdat dit dan ten koste gaat van mijn stage en er zit geen stage in de pre-master minor.

“Een ander groot onderdeel van de opleiding gaat over het ontwikkelen van materialen voor kinderen en volwassenen.”

 • Eenjarige WO master Educational Sciencepre-master = totaal 2 jaar
  Deze master lijkt een beetje op de bovengenoemde master maar mist het technologische onderdeel. het komt er wel in terug maar in veel mindere mate. Het gaat hier vooral over hoe kinderen leren, het lijkt dan ook wel op onderwijskunde. Hoe je daar het beste materiaal voor kan ontwikkelen komt ook weinig aan bod.
 • WO Bachelor Onderwijskunde + master Educational Sciences: Learning in Interaction = totaal van 5 jaar
  Dit lijkt me wel erg lang na een studie van 4 jaar. Daarnaast is het wel erg interessant en het kan me goed helpen bij het bereiken van mijn dromen. ik denk echter dat het een stuk sneller en moderner kan als ik een kortere master ga volgen. Er zijn masters onderwijskunde bij verschillende instellingen maar de toelatingseisen zijn strikt en vooral gericht op pabo studenten of studenten van een lerarenopleiding.

Op 19 november ga ik naar de open dag van educational science and technology om daar eens te gaan kijken wat ik er van vind. Tot nu toe lijkt me dit een erg mooie optie. Er is geen open dag van de minor Ed labs maar ik weet eigenlijk wel dat ik dit graag wil doen. Dit schooljaar ga ik proberen te regelen met mijn school of het mogelijk is dat ik een langere minor ga doen.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn studiekeuzetraject, ik ben zeker nog niet uitgeleerd.

2 gedachtes over “Op zoek naar een vervolgopleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s