Blader door tientallen openbare StoryMaps, geschikt voor het onderwijs

Met een StoryMap wordt een verhaal vertellen wel heel erg makkelijk. Op een visueel aantrekkelijke manier worden teksten, afbeeldingen én kaarten gecombineerd op één pagina. Hierdoor is een StoryMap erg goed te gebruiken in de aardrijkskundeles. Je kan het bijvoorbeeld leerlingen de opdracht geven om informatie te verzamelen en dit te presenteren in een StoryMap. Maar ook voor klassikale instructie is het goed in te zetten. Je kan zelf een StoryMap maken, speciaal voor de les die je wilt geven, maar je kan ook gebruik maken van een bestaande.

Eerder deelde ik al verschillende blog-posts met daarin telkens 10 StoryMaps die geschikt zijn om te gebruiken in de klas.

Al deze openbare StoryMaps heb ik nu verzameld op één plek, zodat het makkelijker wordt om een passende StoryMap te vinden. Voor elke StoryMap staat er een korte beschrijving bij, wordt het thema en de taal aangegeven. Ook is het mogelijk om te zien over welk gebied de StoryMap gaat, wat het doel is en bij welk niveau het past.

Om het zoeken te vergemakkelijken is er te filteren op thema en taal.

Voor de thema’s is de onderverdeling van de leerdoelen van het SLO aangehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s