EduGIS

EduGIS is een kaartviewer die speciaal ontwikkeld is voor het (voortgezet) onderwijs. Hierin staan allerlei interessante kaartlagen samen op één pagina. Gemakkelijk voor docenten, maar ook zeker een fijne tool waar leerlingen zelf mee aan de slag kunnen.

Denk aan kaarten over luchtvervuiling, landschappen van Nederland, gemiddelde neerslag, bevolkingsdichtheid en historische kaartlagen. Alle kaartlagen zijn goedgekeurd en staan bij elkaar op één pagina, ingedeeld in categorieën. Zo is het gemakkelijk om de juiste én relevante kaart bij het onderwerp te vinden.

De kaartviewer heeft alle belangrijke functies van een GIS; het toevoegen van verschillende kaartlagen in één kaart, het in- en uitzoomen op de kaart, het aanklikken van objecten voor meer informatie, het aanpassen van de legenda en het zelf uitkiezen van een basiskaart.

Naast de kaartviewer stelt EduGIS ook lesmodules beschikbaar over verschillende onderwerpen. Bij de opdrachten wordt de EduGIS kaartviewer gebruikt. Maar er zijn ook een aantal lessen ontwikkeld die gebruik maken van andere applicaties, zoals ArcGIS voor op School, Google Earth en QGIS.

EduGIS is een stichting, waardoor het platform en het lesmateriaal vrij toegankelijk is voor iedereen.