Wil jij zelf een StoryMap kunnen maken?

Leer hoe je zonder GIS-kennis een StoryMap maakt voor je volgende les.

Ben je geïnspireerd geraakt door al die mooie educatieve StoryMaps en wil jij ook graag aan de slag? Dat kan! Daarvoor hoef je absoluut geen GIS-expert te zijn, leer hoe je een (aardrijkskunde)les kan geven met de kracht van kaarten.

Herken jij dit?

  • Je wilt zelf een StoryMap maken, maar je weet niet waar je moet beginnen.
  • Je komt verschillende StoryMaps op internet tegen, maar deze zijn net niet bruikbaar vanwege het niveau of de taal.
  • Je hebt geen ervaring met GIS, maar je zou er eigenlijk wel wat meer over willen weten.
  • Je hebt ooit een ArcGIS Online account aangemaakt, maar hebt daar nooit echt iets mee gedaan.
  • Je houd van verhalen vertellen in de les en wil daar graag eens wat anders bij gebruiken dan een PowerPoint presentatie.
  • Je bent dol op kaarten en je wilt de kracht ervan inzetten in de les.
  • Je wilt een StoryMap gebruiken tijdens de klassikale instructie of als bron voor leerlingen bij het zelfstandig werken, maar je weet niet hoe je zo’n StoryMap moet opbouwen.
  • Je wilt leerlingen een StoryMap laten maken als onderdeel van een opdracht, maar je wilt eerst zelf goed weten hoe dat moet.

Maar wat als ik zeg dat ook jij een StoryMap kan maken?

Het kan soms voorkomen dat je een prachtige StoryMap vindt op het internet, die perfect aansluit bij je les. Maar helaas, vaak genoeg zal je veel moeite moeten doen om de juiste te vinden, of kan je niets vinden dat qua niveau en taal ook goed is voor je leerlingen. Het is ook belangrijk dat de focus van de StoryMap goed ligt, anders kan het alleen maar afwijkend werken. Dan is het fijn als je zelf kan bepalen wat je nodig hebt en hoe je dat in een StoryMap kan weergeven. 

Het zelf maken van zo’n StoryMap hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het is zeker niet nodig om een GIS expert te zijn voordat je aan de slag kan. Ervaring met GIS kan helpen, maar het is echt niet nodig als je een StoryMap wilt maken. Met een aantal simpele stappen kan je zelf al een mooi resultaat behalen.

Ik weet dat het klinkt als een enorme uitdaging, en dat je eigenlijk geen tijd hebt om je te verdiepen in weer iets nieuws in onderwijsland. Maar, jij wilt toch juist innoveren? Kennis hebben van belangrijke ontwikkelingen binnen het vakgebied zodat je je leerlingen kan inspireren

Maar, dat werkt alleen als je StoryMap goed in elkaar zit, als het ook echt iets bijdraagt aan de les. Verspil geen tijd met aankloten om zelf uit te zoeken hoe het allemaal werkt. Meld je vandaag nog aan voor mijn online cursus en leer hoe je in 4 stappen een StoryMap kan maken.

Leer hoe jij zelf een educatieve StoryMap maakt!

Nu €124

Eenmalige investering (excl. BTW)

In deze online cursus deel ik al mijn kennis en ervaring over StoryMaps met je die ik de afgelopen 4 jaar heb opgedaan. In 4 stappen leer je hoe jij ook zelf een educatieve StoryMap kan maken.

<div>Icons made by <a href="https://www.freepik.com" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/" title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>

Volledig online

Volg de cursus in je eigen tijd, op de momenten dat het jou uitkomt.

<div>Icons made by <a href="" title="itim2101">itim2101</a> from <a href="https://www.flaticon.com/" title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>

Speciaal voor docenten

De cursus is specifiek gericht op docenten die een StoryMap willen maken om te gebruiken in de les.

<div>Icons made by <a href="https://www.freepik.com" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/" title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>

Stap voor stap

Je hoeft niet zelf alles helemaal uit te zoeken, na het volgen van de cursus heb jij voldoende kennis in huis om zelf een StoryMap te maken!

Zo ziet de online cursus eruit

Ik leer je hoe je in 4 stappen een StoryMap maakt. De cursus volg je online en het bevat video’s, voorbeeld StoryMaps en opdrachten. In totaal heb je beschikking tot 80 minuten aan videomateriaal waarin ik uitleg hoe je te werk kan gaan. Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag, in de bijbehorende opdrachten werk je je eigen StoryMap uit. Dit is allemaal verdeeld over 4 lessen:

Wat levert deze online cursus je op?

Als je de cursus voltooid hebt, heb je zelf een StoryMap gemaakt over een eigen gekozen onderwerp. Deze kan je direct gebruiken in je les! Je kan zelf een StoryMap maken om met behulp van interactieve kaarten, afbeeldingen, video’s, tekst en meer een inspirerende les te geven.

Meld je aan voor de online cursus en geef les met de kracht van kaarten.

Nu voor €124

StoryMaps speciaal voor het onderwijs

Mijn naam is Jessy Faas. Ik geloof dat het aardrijkskundeonderwijs enorm kan profiteren van het gebruik van GIS, StoryMaps en veldwerk met smartphones. Daarom zet ik me in om docenten te ondersteunen die kennis willen maken met deze tools.

In 2015 zette ik vanaf mijn studentenkamer een blog op, over onderwijsvernieuwing en aardrijkskunde. Tijdens de studie Geo Media & Design maakte ik kennis met GIS en StoryMaps. Al vrij snel had ik door dat dit ook voor het aardrijkskundeonderwijs bruikbare tools zijn. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met deze mooie technologie, tijdens projecten en stages. O.a. bij educatieve uitgeverijen, Esri Nederland en bij de aardrijkskunde docentenopleiding van de University of Turku (Finland). 

Omdat er nog maar weinig materiaal met GIS en ondersteuning beschikbaar is voor het Nederlandse onderwijs, ben ik in 2020 mijn eigen bedrijf begonnen om in die behoefte te voorzien. Een van de oplossingen die ik aanbied is een online cursus: In 4 stappen een StoryMap maken.

Vragen?

Ik heb niet veel tijd over…
Je kan deze cursus helemaal op je eigen tempo doen. Ook als je elke week maar een uurtje over hebt, kan je deze cursus volgen. Zolang deze cursus in de markt staat heb je toegang tot het materiaal. Dat betekend dat je de video’s ook altijd nog eens kan terugkijken als je later met een nieuwe StoryMap bezig bent.

Welke software heb ik nodig?
Om een ArcGIS StoryMap te maken heb je een ArcGIS Online account nodig. Je kan hier snel een gratis account aanmaken, maar als je alle opties wilt hebben kan je als docent aan een middelbare school ook gratis een school-account aanvragen via Esri Nederland. Let op! Als je een ArcGIS voor op School account aanvraagt bij Esri Nederland, kan het ongeveer 10 dagen duren totdat je je account kan gebruiken.

Kan ik de kosten declareren bij mijn school?
Natuurlijk moet je dit eerst overleggen of je opleidingskosten zoals deze cursus door je school betaald worden, of dat je dat zelf moet doen. Als je je inschrijft krijg je gewoon een factuur met daarop BTW en een kvk-nummer. Deze factuur kan je zelf betalen/voorschieten of direct doorsturen naar de administratie van je school.

Wanneer start de cursus?
Binnen 24 uur na het ontvangen van de betaling krijg je toegang tot de cursus. Er is geen einddatum.

Ik heb nog een andere vraag…
Vragen kan je stellen via jessyfaas@GIS-educatie.nl

Icons (computer, teacher and steps) made by Freepik from www.flaticon.com

%d bloggers liken dit: