5 handige websites voor aardrijkskundedocenten
5 digitale hulpmiddelen die je je kunnen helpen het begrip van de lesstof te vergroten en de aardrijkskundeles te verrijken.
Lees meerCategorieën
5 digitale hulpmiddelen die je je kunnen helpen het begrip van de lesstof te vergroten en de aardrijkskundeles te verrijken.
Lees meerWaar je voorheen misschien zou kiezen voor het schrijven van een verslag, is het ook mogelijk om leerlingen nieuwe informatie te laten verwerken in een StoryMap.
Lees meerEduGIS is een kaartviewer die speciaal ontwikkeld is voor het (voortgezet) onderwijs. Hierin staan allerlei interessante kaartlagen samen op één pagina. Gemakkelijk voor docenten, maar ook zeker een fijne tool waar leerlingen zelf mee aan de slag kunnen. Denk aan kaarten over luchtvervuiling,…
Lees meerUitleg over hoe Polarsteps als educatieve tool te gebruiken is.
Lees meerTerug in de tijd – met kaarten, hoe doe je dat? 5 manieren om met digitale kaarten terug in de tijd te gaan om verandering op een plek te bekijken.
Lees meerLesmateriaal over Missing Maps, te gebruiken als losse les over een recente ramp of als les over het maken van kaarten. Met handleiding voor leerlingen.
Lees meerAugmented en virtual reality in de klas? Klink als een ‘ver van mijn bed show’, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In dit artikel deel ik AR en VR materiaal voor in de aardrijkskundeles.
Lees meer‘De andere kant van de wereld, dat is toch Australië?’ Via Antipodes Map kan je van elke locatie op de wereld bekijken wat er aan de andere kant van de aardbol ligt.
Lees meerBij veel aardrijkskundelessen staat een locatie centraal, en dan vooral de verandering van de omgeving op die locatie. Satellietbeelden zijn hier uitermate geschikt voor en met Google Earth Timelapse kunt u deze gemakkelijk achter elkaar zetten.
Lees meerGeotools om de aardrijkskundeles mee te verrijken. Digitale kaarten en tools voor aardrijkskundeleraren.
Lees meerVeel gebieden zijn nog niet in kaart gebracht, hulporganisaties kunnen zo lastig hun werk doen. Als families niet te vinden zijn, kunnen ze niet geholpen worden. Eerder schreef ik al over Missing Maps, een website waar je huizen en wegen ingetekend door middel…
Lees meerMapping the unmapped. Gebieden in kaart brengen met Missing maps Mapathons, Open Street Map en Mapillary.
Lees meerDit is dé dag voor iedereen die zich bezig houd met aardrijkskundeonderwijs. Het thema van dit jaar is: “Toekomst” en daarom zagen we veel innovaties. In de ochtend was er een plenair programma met lezingen en in de middag hadden we de keuze…
Lees meerEr zijn veel verschillende geo toepassingen die niet vaak genoeg gebruikt worden. Ze kunnen gebruikt worden tijdens de les of als voorbereiding van de les. Bekijk de beschrijvingen van de websites en raak geïnspireerd hoe je deze kan toepassen in je lessen of…
Lees meerLeerlingen moeten volgens de kerndoelen op de basisschool een eigentijds geografisch wereldbeeld ontwikkelen. Google heeft momenteel een toepassing die hier heel erg goed op in speelt. Je kan erg makkelijk locaties toevoegen aan je eigen kaart en zo een tour geven langs alle…
Lees meerHoi, mijn naam is Jessy Faas (zij/haar), ontwikkelaar van lesmateriaal met GIS, trainer en adviseur omtrent GIS, StoryMaps, digitaal veldwerk en interactieve kaarten in het onderwijs. Met mijn werk wil ik docenten (jou dus!) kennis laten maken met GIS en inspireren om het vaker in de klas te gebruiken.