Google Earth Timelapse voor de Aardrijkskundeles

Bij veel aardrijkskundelessen staat een locatie centraal, en dan vooral de verandering van de omgeving op die locatie. Bijvoorbeeld het veranderen van de vulkaan en zijn omgeving of de groei van een stedelijk gebied. Om dit te laten zien aan leerlingen kan nog best een uitdaging zijn. Satellietbeelden zijn hier uitermate geschikt voor en met Google Earth Timelapse kunt u deze gemakkelijk achter elkaar zetten.

Via deze tool kan je  de verandering van 1984 tot en met 2016 bekijken van alle plekken over de hele wereld. Je kan zelf een plek kiezen en de verandering speelt zich af als een soort van filmpje. Er zijn al veel Timelapses gemaakt van allemaal interessante plekken op de wereld. Wat dacht je van een gletsjerDubai of de boskap in Brazilie?

Je kan ook zelf aan de gang, bijvoorbeeld om de stad waarin jullie school staat (Almere?) in beeld te brengen. Zoek naar de stad of zoom erheen en klik op play. Wil je een specifieke locatie delen, zoek hem dan op en klik onder de satellietbeelden op ‘Share or Embed’. De link kan je dan doorsturen naar je klas of andere docenten. Via de html code zet je de timelapse op een website.

Google Eearth timelapse

Google Earth Timelapse – delen

De snelheid van de timelapse is ook nog aan te passen, standaard staat deze op snel. Dit kan je langzamer maken door onder het jaartal te klikken op ‘fast’.

Deze tool werkt erg simpel en is bij veel verschillende thema’s en niveaus in te zetten. Ik zou zeggen, probeer het uit en gebruik het in je les!

Geef een reactie