Andere kant van de wereld

‘De andere kant van de wereld, dat is toch Australië?’

Voor je gevoel misschien wel, maar voor Nederland is dat niet het geval. Ook voor de provincie Zeeland ligt Nieuw-Zeeland niet precies aan de andere kant van de wereld. Wat dan wel? Water, heel veel water van de Zuidelijke Oceaan.

Via Antipodes Map kan je van elke locatie op de wereld bekijken wat er aan de andere kant van de aardbol ligt. Als je in Zeeland een tunnel door de wereld heen zou graven, kom je niet uit in Nieuw-Zeeland of Australië, maar ergens in het water.

Andere kant - ZeelandAndere kant - Zeeland2

Wat ligt er dan wel aan de andere kant van Nieuw-Zeeland? Spanje! Dat is dus best een stuk van Nederland af.

Andere kant - SpanjeAndere kant - Spanje2

Een leuke en simpele tool om de leerlingen zelf te laten gebruiken, bijvoorbeeld bij een les over de globe, wereldbeeld en/of projecties.

Zoeken naar landen of steden kan via de zoekbalk, of door op een locatie op de linker kaart te klikken. Mooie interactieve tool om te ontdekken en waar je uitkomt als je een tunnel zou graven! Als dat kon natuurlijk, maar dat is een andere les over het binnenste van de aarde…

 

 

Geef een reactie