Workshop GIS voor docenten

Wil jij zelf aan de slag met GIS in de les?

Volg samen met je collega’s een workshop om te leren werken met GIS-tools.

GIS krijgt telkens een grotere rol in het (aardrijkskunde) onderwijs. Als je wilt dat je leerlingen dit gaan gebruiken, is het handig om zelf ook te weten hoe het werkt.

Wil je graag leren over GIS in de klas, StoryMaps of over het ontwikkelen van een excursie met Survey123? In een dagdeel kan je samen met je collega’s een workshop op maat volgen.

In de workshop laat ik zien hoe het ArcGIS Online platform in te zetten is voor het onderwijs. Aan de hand van waar jullie behoefte aan hebben ga ik in op het maken van kaarten, StoryMaps en/of een Survey123 vragenlijst. Ook laat ik zien hoe deze tools met elkaar te verbinden zijn.

De workshop is geschikt voor docenten in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. De workshop kan online of op locatie plaatsvinden. Bekijk hieronder de opties.

Online workshop

  • Via MS Teams.
  • 2.5 uur lang uitleg, opdrachten, ruimte voor vragen en eigen inbreng.
  • 3 tot 7 deelnemers.
  • Investering: €750,- exclusief btw.

Workshop op locatie

  • Bij jullie op school.
  • 2.5 uur lang uitleg, opdrachten, ruimte voor vragen en eigen inbreng.
  • 3 tot 7 deelnemers.
  • Investering: €850,- exclusief btw.
  • Bij de workshop op locatie wordt er rekening gehouden met de corona maatregelen zoals afstand houden. Mocht het toch niet door kunnen gaan i.v.m. corona, verplaatsen we de workshop of wordt deze online gegeven.

Belangrijk om te weten: Om de workshop te volgen heb je een ArcGIS Online account nodig. Je kan hier snel een gratis account aanmaken, maar als je alle opties wilt hebben kan je als docent in het voortgezet onderwijs ook gratis een school-account aanvragen via Esri Nederland. Via dat school-account kan je accounts aanmaken voor docenten en leerlingen. Let op! Als je een ArcGIS voor op School account aanvraagt bij Esri Nederland, kan het ongeveer 10 dagen duren totdat je je account kan gebruiken.

GIS speciaal voor het onderwijs

Mijn naam is Jessy Faas. Ik geloof dat het aardrijkskundeonderwijs enorm kan profiteren van het gebruik van GIS, StoryMaps en veldwerk met smartphones. Daarom zet ik me in om docenten te ondersteunen die kennis willen maken met deze tools.

In 2015 zette ik vanaf mijn studentenkamer een blog op, over onderwijsvernieuwing en aardrijkskunde. Tijdens de studie Geo Media & Design maakte ik kennis met GIS en StoryMaps. Al vrij snel had ik door dat dit ook voor het aardrijkskundeonderwijs bruikbare tools zijn. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met deze mooie technologie, tijdens projecten en stages. O.a. bij educatieve uitgeverijen, Esri Nederland en bij de aardrijkskunde docentenopleiding van de University of Turku (Finland). 

Omdat er nog maar weinig materiaal met GIS en ondersteuning beschikbaar is voor het Nederlandse onderwijs, ben ik in 2020 mijn eigen bedrijf begonnen om in die behoefte te voorzien. Een van de oplossingen die ik aanbied is een online cursus: In 4 stappen een StoryMap maken. En nu dus ook deze workshop.

%d bloggers liken dit: