Inspirerende TED talks over onderwijs

 Kijk, luister en voel. Raak geïnspireerd.

Dit was de eerste video over dit onderwerp die ik bekeek, jaren geleden al. Ik heb hem al zo vaak bekeken en elke keer maakt Ken Robinson weer indruk op me. Natuurlijk helpen de tekeningen maar zijn woorden zijn krachtig, duidelijk, echt.

Deze uitspraken van Ken Robinson spreken mij het meeste aan, dit is waarom ik mee wil werken aan de verbetering van het onderwijs:

“You know, to me, human communities depend upon a diversity of talent, not a singular conception of ability.”

And we have sold ourselves into a fast-food model of education, and it’s impoverishing our spirit and our energies as much as fast food is depleting our physical bodies.”

And the reason so many people are opting out of education is because it doesn’t feed their spirit, it doesn’t feed their energy or their passion.”

We have to recognize that human flourishing is not a mechanical process; it’s an organic process. And you cannot predict the outcome of human development. All you can do, like a farmer, is create the conditions under which they will begin to flourish.”

Now in this room, there are people who represent extraordinary resources in business, in multimedia, in the Internet. These technologies, combined with the extraordinary talents of teachers, provide an opportunity to revolutionize education.”

 

Geef een reactie