Gratis WebGIS en StoryMaps voor op school

Het gebruik van GIS door leraren in de klas is vaak afhankelijk van beschikbare software. Gebruiksgemak en het niet hoeven te installeren van een programma zijn daarbij erg belangrijk. Leraren liepen daarbij tegen problemen aan, omdat goede WebGIS software ook vaak met een (te hoge) prijs komt. Daar is nu verandering in gekomen! Scholen kunnen zich nu aanmelden om gratis toegang te krijgen tot ArcGIS Online.

Tijdens de Esri GIS Conferentie in september gaf Tim Favier een presentatie over GIS in het voortgezet onderwijs. Hij neemt het publiek mee in een verhaal over het examenprogramma aardrijkskunde, de meerwaarde van GIS, verschillende voorbeelden, benodigdheden voor docenten en als laatste verteld een docent over zijn ervaring met een GIS-project. In de onderstaande video is de gehele presentatie te bekijken:

Maar het blijft niet bij gratis toegang tot het ArcGIS Online platform, waarmee prachtige kaarten te maken zijn. Daarbij is het ook mogelijk om StoryMaps te maken, veldwerkopdrachten uit te zetten, om kant en klaar lesmateriaal te gebruiken en kunt u ondersteuning krijgen van een GIS-specialist bij u in de buurt. Het platform is te gebruiken door u als docent en door de leerlingen, zo kunnen ze opdrachten maken met behulp van GIS. Klinkt goed, dank aan Esri Nederland voor het beschikbaar stellen van deze goede tool voor het onderwijs! Ik zeg, grijp je kans en probeer het uit!

Account aangemaakt en wil je meteen aan de slag? Bij het lesmateriaal staat een stappenplan dat je kan helpen met het starten met ArcGIS Online.

Voorbeelden van StoryMaps bekijken? Klik dan hier voor de beste StoryMaps voor in de klas.

Geef een reactie